5 Nisan 2015 Pazar

Hodgkin Hastalığının Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar:

Hodgkin Hastalığının Tedavisi

Hodgkin hastalığının tedavisinde hastanın yaşı, sağlık durumu, hastalığın hangi evresinde olduğu göz önüne alınma­sı lazım olan konulardır­­.  İlk olarak bu hal­ler dikkate alınarak bir tedavi planı belirlenmelidir­­. Tedavide onkolog, hemotolog ve başka sağlık ekipleri beraber bulu­nur­.

Artık yaygınlaşmış hastalığı bulunanlar­da da agresif kemoterapi ve radyoterapi uygulanma­sı bu hastalığa karşı bakış açısını daha olumlu hale çevirmiştir­­. Bunların yanın­da beslenmeye dikkat edilmeli ve protein ve karbonhidrat ağırlıklı bir diyet uygulanmaldıır ­. Böylelikle kemoterapi­nin yan tesirleri azaltılmaya çalışılır­­. Hodgkin hastaları yorgun olduğu için dinlenmeye özen  gösterilmelidir­­.

Evre 1 ve 2’deki hastalar­da 5 yıllık yaşam şansı hemen  hemen  %100’e ulaşmıştır­­. Daha ileride ki evreler­de ise bu fakat %50’lerdedir­­. Bununla beraber, tedavideki son gelişmeler bir­takım sorun­ların ortaya çıkı­şına yol açmıştır­­. Kemoterapi ve radyoterapi­nin beraber uygulanma­sı netice­si uzun dönem hayat­ta kalan hastalarda, akciğer kanseri, akut lösemi, meme kanseri gibi kanser türleri­nin gelişim ihtimali artar­. Yani çalışmalar­da yüksek bir tedavi oranı sağlanmıştır­­. Fakat tedavi sonu­cu oluşacak yan tesirleri engellemek amacı ile çalışmalar hala devam etmektedir­­.

İlgili aramalar: hodgkin hastalığının tedavisi, hodkin lenfomanın tedavisi