31 Mayıs 2015 Pazar

Doğumdan Sonra Kanama

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğumdan Sonra Kanama

Doğumdan sonra rahminizden gelen kandan, mukustan ve dokudan oluşan akıntıya loşi denir ve loğusalığın ilk 3 günü adet kanama­sı kadar ya da daha fazla bir miktar­da kanama olmakta­dır­­.  Loşianın miktarı genel olarak fazladır; azalmaya başlayana dek miktarı toplam olarak yaklaşık iki bardaktır­­. İlk günler yataktan ani kalkmaktan ötürü birdenbire yoğun bir şekil­de akar­. Lakin bu kaygılanacak bir durum olmaz­. Loğusalığın ilk günlerinde loşianın muhteviyatı kan ve kan pıhtıların­dan olur bun­dan ötürü rengi­nin ilk iki* üç gün kırmızı olma­sı doğaldır­­.  Sonrasın­da yoğunluğu azalmaktadır, rengi pembeye, kahverengiye ve daha sonrasındaki haftalar­da sarıya çalan beyaza döner­. Bu süreçte tampon kullanılmama­sı gerekir­­. Bu altı haftaya kadar boylanabi­len  akıntı süreci boyunca hijyenik bağların kullanı­mı sağlıklıdır­­.

Bazı hekimlerin düzenli şekil­de verdikleri oksitosin hormonunun ve emzirmenin rahim kasılmalarını kolaylaştırma­sı hem rahmin eski boyutuna dönmesine yardımcı olmakta, hem de loşianın miktarını azaltmaktadır­­.  Rahmin kasılışı plasentanın rahimden  ayrılan yerindeki kan damarları­nın daralmasını sağlayarak kanamayı önlemektedir­­. Rahim çok gevşekse ve kasılmıyorsa çok miktar­da kanama olmakta­dır­­.  Hastanedeyken  loğusalık kanaması­nın belirtileri olursa hemen  hemşireye haber verin­. Bu belirtiler evde olursa dokturunuzu arayın; eğer doktorunuza ulaşamadıysanız doğum yaptığınız hastane ile irtibata geçin­.

İlgili aramalar: doğumdan sonra kanama olması, doğum sonrası kanama oluşu, doğum sonrası vajinadan kanlı sümüksü sıvı gelmesi