28 Mayıs 2015 Perşembe

Doğumun Normal Süresi Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğumun Normal Süresi Nedir?

Doğum en  az 28 haftalık bir gebelik sürecin­den  sonra bebeğin rahim dışına çıkı­şı olarak tanımlanır­­. Daha erken  doğmuşsa, rahim hari­cinde yaşama kabiliye­ti­ni kazanmamış olduğu için bu durum düşük olarak isimlendirilir­­. Lakin günümüzde gelişmekte olan tıp ve teknoloji yardımıy­la erken  haftalar­da doğan bebeklerin de yaşama ihtimalinde art­ma görülmüştür­­. Gittikçe daha erken haftalarda doğan bebekleri yaşatma umudu çoğalmaktadır.

Normal olarak doğum, 38 ila 42 gebelik haftaları arasında, kendi kendi­ne başlayan rahim kasılmaları ile başlayan, başla gelen  tek bir bebeğin anne ve kendisine zarar verme­den  vajinal yol ile canlı olarak doğmasına denir­­.

Normal olarak doğumda, bebek doğduktan en  geç otuz dakika sonra plesanta ve zarları da kendi kendi­ne rahimden  dışarı atılmakta­dır­­.  Normal bir doğumda yaklaşık 300 ml kadar kan kaybı olmakta­dır­­.  Doğum için geçen  süre 24 saatten  daha azdır­­.  Sağlıklı bir doğum eylemi güç olmayan fiziksel bir olaydır­­.

Normal bir gebelik süresi son adet başlangıç günün­den  başlayıp 280 gün veya 40 haftadır­­.  Beklenen  doğum tarihi, "Son adet tarihine 7 gün ekleyip bu süreden 3 ay çıkarma" formülüyle hesaplana­bilir­­.

Örnek verecek olursak: Son adet tarihi 10 Nisan olan bir kadının tahmini doğum tarihini bulmak için; 10 + 7 = 17 Nisan Bulunur. Bu tarihten yani Nisan'dan <-- 3 ay geriye gidecek olursak 17 Ocak olarak tahmini doğum tarihi hesaplanır.

Gebelerin beklenen  doğum tarihi­ni içerisi­ne alan hafta doğum yapma ihtimali % 80'dir­­. Normal miadın­da doğum 38 ila 42­. haftalar arasın­da herhangi bir zaman­da gerçekleşebilir­­.

İlgili aramalar: normal doğum süresi nedir, doğum ne kadar zamanda gerçekleşir, tahmini doğum tarihi hesaplama, beklenen doğum tarihi nasıl hesaplanır