27 Mayıs 2015 Çarşamba

Gebelikte Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Gebe bir kadındaki en  belir­li değişikliğin karnı­nın büyüyor olması, başka farklılık bulunmadığı manasına gel­mez­. El ayası­nın geçici olarak parlak bir kırmızılığa dönüşmesi, dişetleri­nin şişme­si ve kanama­sı gibi vücudun pek çok yerinde farklılıklar olmakta­dır­­.  Saçlar­da gebelikten  etkilenir­­. Gebelikte beraber, donuk olan saçlar birden  parlaklaşa­bilir ya da canlı saçlar cılızlaşa­bilir­­.

Normal­de saçlara perma yaptırılınca kıvırcık ve dalgalı olma­sı beklenirken, birincisi, hamilelikteki hormonal değişikliklere saçların nasıl ce­vap vereceği öncesin­den  kestirilemez; bütün saçlar permayı tutmaya­bilir­­. İkincisi, perma için kullanılan kimyasal maddeler saçlı deriden  emilip, kan dolaşımına karışır ve hamilelikte güvenle kullanılışı yönün­den  pek çok soru işareti ardır­­.  Şimdiye kadar yapılmakta olan bilimsel çalışmalarda, saç bakımı için kullanılan kimyasal maddelerin bebek yönün­den  risk taşımadığı, perma yaptırılışı işle bebekte konjenital sakatlık gelişme­si arasın­da bir bağlantı bulunmadığı saptanmıştır­­. Yine de permanın tamamıyla güvenilir olduğunu söyleyebilmek için, daha fazla araştırmaya gereksinim bulunur­. Bu yüzden, tedbiri elden  bırakma­mak amacıyla doğumdan sonrana kadar saçlarınız düz kala­bilir­­. Önceden  perma yaptırmışsanız kaygılanmayın, risk sadece kuramsal düzeydedir ve kalfa takmaya değmez­.

İyi bir beslenme de saçlarını­zın parlak görünmesine yardım edebilmekte­dir­­. Bazı şampuanlarla veya saç masajıyla da saçınıza canlı bir şekil verebilirsiniz­. Gebeliğiniz ilerlediği müddetçe saçlarını­zın kırılganlığı arta­bilir­­. Saçlarınızı kısa kestirerek dolgunluğunu koruya­bilirsiniz­.

Permada olduğu şekil­de , saç boyaları­nın konjenital sakatlık yaptığına dair de somut bir delil yok­tur­. Risk sadece kuramsal düzeyde ve daha öncesin­den  yaptırdığınız boya ile alakalı olarak üzülecek bir şey yok­tur­. Fakat tedbirli davranmak için, en  azın­dan doğumdan sonrana kadar saçlarınızı boyatmaya­bilirsiniz­.

Beyaz saçlarınızı gizlemek ya da kökleri­ni boyatmak ve tedbiri de elden  bırakma­mak istiyorsanız, kuaförünüze saf bitkisel boyaların kullanımını sorunuz­.

İlgili aramalar: hamilelikte saç bakımı, gebelikte saç bakımı nasıl yapılır