31 Mayıs 2015 Pazar

Hamilelikte Cilt Sağlığı Tavsiyeleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Cilt Sağlığı Tavsiyeleri

Bazı hanımlar gebelik esnasın­da ciltleri parladığından kendileri­ni şanslı sayar. Bu annelik duygusundan kaynaklı basit bir duygu değildir. Bu dönemde vücuttaki hormonal farklılıklar sonra­sı yağ salgısı­nın artışı­na bağlıdır­­.  Bazı kadınlar (özellikle âdetlerin den  evvel ciltlerinde farklılık olmayanlar) o kadar şanslı olmaya­bilir­­. Bu yağlılığın bütünüy­le ortadan kaldırılışı olanaksız olsa bile azaltılışı için yine de aşağıdaki tavsiyelere uyulma­sı gerekmektedir;

Dengeli Beslenme Diyeti'ne olanaklı mertebe uymaya çabalayın­. Bu bebeğiniz için olduğu kadar cildiniz içinde en  iyisidir­­.

Musluğun önün­den  her geçişinizde bir bardak su için­. Su en  tesirli gözenek açıcılar­dan bir tanesidir­­.

Uygun bir temizleyici ile günde 2* 3 kez yüzünüzü temizleyin­. Cildinizi tıkayacak krem ve makyajdan uzak duru­nuz­.

Eğer hekiminiz önerirse B6 vitami­ni yardımı alın (günde 25* 50 mg'ı aşmasın)­. Bu vitamin hormonlar­dan kaynaklı bir şekil­de meydana gelen  cilt sorunların­da kullanılır, fakat etki mekanizma­sı henüz bilinmiyor­.

Eğer cilt sorunlarınız iç hastalıkları uzmanınız veya onun önereceği bir deri hastalıkları uzmanıyla görüşmeyi gerektirecek kadar şiddetliyse, hekimin gebe olduğunuzu bildiğin­den  emin olun­. Bilhassa "Accutane" ve "Retin-A" gibi sivilce için kullanılan ilaçlar hamilelikte bebeğe zarar vere­bilme ihtimali sebebiy­le kullanılmaz­. Bazı gebe

kadınların kuru, kaşıntılı cilt problemleri bulunur­. Bu durumda nemlendiriciler yardımcı ola­bilir ( en  iyi emilimin el­de edilme­si için banyo veya duşdan sonra uygulanmalıdır)­. Odayı rutubetli tutmak ve çok sıvı almak da yararlı ola­bilir­­. Sıradan bir sabun kullanı­lıp yapılmakta olan sık banyo cildi kurutur­. Banyo sayısını azaltın ve sabunsuz bir temizleyici kullanı­nız­.