23 Mayıs 2015 Cumartesi

Tüp Ligasyonu

Sponsorlu Bağlantılar:

TÜP LİGASYONU

Tüp Ligasyonu Ne Demektir?

Kadınlar­da yumurta, yumurtalıklar­da meydana gelir ve tüplerden  (yumurta kanallarından) geçerek rahime ulaşır­­. Yumurta kanalları bağlanınca, yumurta rahime geçemez ve rahim içinde erkek tohum hücresi (sperm) olsa bilehi gebelik olanaklı olmaz­.

Tüplerin bağlanma­sı kimler için uygundur?

Yeterli sayıda çocuğu olup bir daha katiyyen  çocuk istemeyenler­. Sağlıkları yönün­den  bir daha doğum yapmama­sı lazım olan kadınlar­.

Nasıl yapılır, hastanede yatmak gerekir mi?

Kadın­da yumurta kanalları küçük bir işlemle bağlanır­­. Bunun için her zaman hastanın uyutulma­sı gerekmez­. Karın­da kesi yapılacak yer uyuşturulur­. Sonrasın­da 1 ila 1­.5 cm­. genişliğinde kesi yapılır ve buradan içeriye sokulan özel aletler yardımıy­la tüpler kesilerek bağlanır­­. Tüm bunlar içeriye sokulan küçük bir kamera yardımıy­la ekran­dan izlenmektedir­­. İşlem tamamlandıktan sonra açılan delik tekrar kapatılır­­. Hiçbir ağrı olmaz­. Hastanede yatmak gerekmez­. İşlemden  sonra birazcık dinlenip aynı gün evine gidebilir­­.

Tüpleri bağlanan kadı­nın adet görmelerinde ve cinsel yaşamın­da farklılık oluyor mu?

Yumurta kanalları bağlanan kadı­nın adet düzeninde bir farklılık olmaz­. Bunun yanın­da cinsel organlarında, cinsel arzu ve yeterliliğinde farklılık olmaz­. Yumurta yapımı devam eder, fakat yumurta kanallarını geçemediği için erkek tohum hücresiyle birleşemez, böyle­likle gebelik oluşmaz­.

Tüplerin bağlanma­sı için nereye başvurmak gerekir?

Tüplerin bağlanma­sı hastaneler­de Kadın* Doğum uzmanlarınca yapılmakta­dır­­.  Bu metodu uygulatmak isteyenler hastanelere başvurmalıdırlar­.

İlgili aramalar: tüp ligasyonu nedir, tüp ligasyonu nasıl yapılır, tüplerin bağlanması nedir, tüpler nasıl bağlanır