26 Haziran 2015 Cuma

Ağlamanın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Ağlamanın Faydaları

Çoğu zaman üzüntüden ya da mutluluktan ağlar gözyaşı dökeriz­. Gülmenin kadını erkeği nasıl olmuyorsa ağlamanın da kadını erkeği olmaz­. Gülmenin bildiğimiz üzere insan sağlığına etki­yi büyük­. Birçok doktor daha uzun yaşa­mak amacıyla daha fazla gülün diyor­. Peki, ağla­mak kötü bir şey mi? Tabi ki hayır! Zamanın­da ağlamanın faydaları üzerine birçok inceleme yapılmış, gelin onlara bir göz atalım­.

Ağlamanın faydaları:

Endorfin Hormonu Salgılanır
Ağla­mak endorfin salgılanmasına neden  olmakta­dır­­.  Endorfin insana neşe veren  bir hormondur ve zaten  mutluluk hormonların­dan bir tanesi olarak bilinir­­. Endorfi­nin neşe vermenin yanı sıra sağladığı bir fayda da ağrıları azaltmasıdır­­.

Ruh Sağlığı
Sosyal ve Klinik Psikoloji Dergisi’nde yapılmakta olan bir çalışmada ağlayan kişi­lerin ruh sağlığı­nın çok daha çabuk düzeldiği saptandı­. Bilhassa bir mutlulukdan sonra gelen  ağlamanın ruh sağlığına pozitif yönde maksimum etki yapmış olduğu görüldü­.

Sakinleştirir
Ağla­mak bir sakinleştirici ilaç gibidir­­. En doğal ve en  etkililerinden­. Genel­de insanlar ağladıktan sonra uyumak isterler­. Zira sakinleştirici bedene zerk edilmiştir ve insan kendisi­ni halsiz duyabilir­­. Bu da herhangi bir şekil­de kendine ya da çevresine zarar verebilecek olan bir kişi­nin sakinleşmesine imkan vermekte­dir­­.

Gözleri Temizler
Vücudunuzun bir çok toksi­ni göz yaşlarınız ile atabildiği­ni biliyor muydunuz? Ağla­mak hem vücudunuzdaki kimyasalların dışarı atımına yardımcı olur hem de gözünüzü bakterilerden  arındırıp temizlemektedir­­.

İlgili aramalar: ağlamanın faydaları, ağlamak faydalı mıdır, ağlamanın sağlığa faydası var mı