19 Haziran 2015 Cuma

Fıtık Ameliyatsız Geçer Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Fıtık Ameliyatsız Geçer Mi?

Günümüzde insan hayatın­da en  çok karşılaşı­lan rahatsızlıkların başın­da gelen  bel ve boyun ağrıları, manuel tedavi yardımıy­la son buluyor­.
Bel ve boyun ağrıları günümüzde çok sık karşılaştığımız problemlerin başın­da geldiği­ni ifade edici uzmanlar, birçok sebebi olan bu ağrıların zaman içerisinde kronikleşerek hayat kalitesi­ni de düşürdüğünü de söyledi­. Bilhassa bel ve boyun fıtığın­dan kaynaklı olan ağrılar ilerleyen  klinik vakalar­da oldukça ızdırap verici hal­ler oluşturabildiği­ni ifade edici Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr­. Ali Şahabettinoğlu, ""Bu ağrılar­dan ötürü rutin olarak yapılmakta olan aktiviteleri yapamaz hale gele­bilir, hayatı artık daha da çekilmez olarak görebiliriz­. Ne yazık ki Türkiye’de bel fıtığın­dan ameliyat bulunanların başka batı ülkelerine göre gayet fazla olduğu düşünülmektedir"" dedi­.

FITIĞA TEK ÇARE AMELİYAT DEĞİLDİR
Bir doktora görünüp ağrıların bel ya da boyun fıtığın­dan kaynaklandığı saptandığın­da ilk çarenin ameliyat olmayışı gerektiği­ni söyleyen  Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr­. Ali Şahabettinoğlu, iyi bir muayene sonra­sı doğru yapılmakta olan tedaviyle bu ağrılar­dan ameliyat olmadan kurtulabileceği­ni ifade etti­.

Beldeki ağrı­nın bacağa vuruyorsa, bacaklar­da karıncalanma* uyuşma* kasma hissi bulunuyorsa ve bel hareketlerinizde kısıtlılık varsa bel fıtığı, boyun ve kollar­da ağrı, eller­de uyuşma, baş dönme­si gibi belirtilerin bir ya da birkaçı var ­ise boyun fıtığı olunabileceği­ni kaydeden  ifade edici Uzm­. Dr­. Ali Şahabettinoğlu, derhal bir fizik tedavi uzman doktoruna muayene olunma­sı gerektiği­ni vurguladı­.

YÜZDE 100'E YAKIN ORANDA BAŞARI
Bursa’daki merkezinde hastalarına 23 senedir manipülasyon (manuel terapi) tedavisi uygulayan Uzm­. Dr­. Ali Şahabettinoğlu, ameliyatı en  son çare olarak gördüğünü söyledi­. Manuel terapi ile hastalıklı alana bazı bastırma, germe, döndürme, çekme gibi teknikler uygulayan Uzm­. Dr­. Ali Şahabettinoğlu, yaklaşık yüzde 98 oranın­da başarıya sahip olan bu tedaviyi Türkiye’de az sayıda uygulayabilen uzman hekimler arasın­da yer alıyor­. Manipülasyon (manuel terapi) tedavisi­nin hafif vakalar­da 2 ila 3, orta vakalar­da 4 ila 6, ileri vakalar­da ise 8 ila 10 seans sürdüğünü söyleyen  Uzm­. Dr­.Ali Şahabettinoğlu, bu tedavi­nin masaj ile ilgisi olmadığını söyledi ve aslında klasik batı tıbbi tedavisi olduğunu anlattı­.

Ameliyatın yalnız­ca bel fıtığın­da ayaklar­da ilerleyen  kas gücü kaybı, idrar* büyük abdest kaçır­ma şikayeti olan veya ameliyatsız tedaviye yanıt vermeyen  hastalarda, boyun fıtığın­da ise ellerde* kollar­da ilerleyen  kas gücü kaybı bulunanlar­da veya ameliyatsız tedaviye yanıt vermeyen  yüzde 1 ila 2 kadar hastada gerektiği­ni vurguluyor­.

İlgili aramalar: fıtık ameliyatsız geçer mi, fıtık için ameliyat şart mı, ameliyatsız fıtık tedavisi