9 Haziran 2015 Salı

Hamilelikte Gaz Sancısı

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİKTE GAZ SANCISI

Rahatsızlığınızı asgari­ye indirmek amacı ile aşağıdaki tavsiyeleri uygulamanız size yardımcı olacaktır­­.

Düzenli tuvalete çıkın­. Kabızlık gaz şişikliğin sık sebep­lerin­den  bir tanesidir­­.

Tıka basa yemeyin­. Öğünler­de tıka basa yemek şişiklik hissinizi arttırmaktadır­­.  Sindirim sisteminize yüklenmiş olursunuz­. 3 büyük öğün yerine 6 küçük öğün yemeye çalışın­.

Hava yutmamaya çabalayın­. Çok hızlı yemek yerseniz hava yutma olasılığınız da o kadar artmakta­dır­­.  Bunlar­da midenizde acı veren  baloncuk biçimin­de birikirler­.

Sakin olun­. Bilhassa öğünlerde: Heyecan ve sıkıntı hava yutmanıza neden  ola­bilir­­.

Gaza sebep olan besinlerden  uzak duru­nuz­. Mideniz bunların neler olduğunu oldukça iyi bilir; birçoğu kez soğan, lahana, lahana ailesin­den  brüksel lahanası ve brokoli, kızarmış besinler, şekerli tatlılar ve tabii ki baklagiller­.

Bebeğiniz rahim denilen  güvenilir kozanı içinde ve her yan­dan amniyotik sıvıyla sarılıp korunup bağırsaklarınızdaki sorunlar­dan uzak kalır­­. Bebeğiniz olsa olsa mide ve bağırsaklarını­zın guruldamasıyla sakinleşebilir­­. Bebeğiniz için tehlikeli olabilecek tek şey bilhassa akşamları artan şişikliğin sizi düzenli yemek yemeden  uzaklaştırmasıdır­­.

İlgili aramalar: hamilelikte gaz sancısı, gebelikte gaz sıkıştırması, hamilelikte şişkinlik, gebelikte çok gaz çıkarma sorunu