19 Haziran 2015 Cuma

Üzüm Suyunun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Üzüm Suyunun Faydaları

Uzmanlara göre bitkisel süt olarak tanımlanan üzüm suyu, kan yapıcı ve antioksidan özelliği­nin yanı sıra vücudun kalp ve damar hastalıkların­dan korunmasına da yardımcı olmakta­dır­­. 

Üzümün ve üzüm suyunun kan yapıcı ve antioksidan özellikleri­nin dışında uzmanlar, mineral ve vitamin bakımın­dan yeterince zengin olan üzüm suyunun kalp hastalıklarına karşı da kalkan etki­yi oluşturduğunu belirtiyor­.

A, B ve C vitaminleri, potasyum ve demir yönün­den  yeterince zengin olan üzüm suyu, vücudun hastalıklara karşı direnci­ni artırıyor­. Bu özelliği­nin yanı sıra kan­da oksijen  taşımakta olan hemoglobin hücreleri­nin meydana gelmesinde gereken  demir ve potasyum zenginliğine sahip üzüm suyunun kalp sağlığını koruduğunu ifade eden eslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof­. Dr­. Neriman İnanç, üzüm suyunun kan sulandırıcı özelliği ile de kalp krizi riski­ni azalttığını söyledi­.

Üzüm suyunun faydaların­dan bir diğeri de içinde mevcut olan doğal şekerin çabuk çözünerek bedene enerji verme­si olduğunu söyleyen  İnanç, "içeriğinde mevcut olan maddeler yardımıy­la kanı sulandırıyor, yüksek tansiyona, kalp hastalıklarına, varise ve emboliye kadar birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor­. Bilhassa kan pıhtılaşma­sı ve damar hastalıkları hususun­da sıkıntı yaşayan hastalara günlük en  az bir bardak üzüm suyu içmesi­ni öneriyoruz" dedi­.