9 Temmuz 2015 Perşembe

Soğuk Duş almak Faydalı mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Soğuk Duş almak Faydalı mıdır?

Yazın gelip havaların ısınma­sı ile beraber kendimizi sıkıntıda ve bunalımda hissetmekteyiz­. Vücudumuz terler ve bir taraftan bu sıcaklarda artık bunalıma girmeye bile başlarız­. Uzun süre sıcaklara dayanamayan kişiler banyo yaparak birazda olsa rahatlama fırsatu bulabiliyorlar­. Yaz aylarında banyo yaparken  kullanacağımız suyun sıcaklığı oldukça önemlidir. Yaz ayların­da sıcak suy­la banyo yapılması tavsiye edilmediği gibi soğuk su ile yapılması gerekir­­. Büyüklerimiz altı yaşın­dan sonra soğuk su ile yıkanmak gerektiği­ni söylese de bizler genelde bunu göz ardı ediyoruz­.

Soğuk su bedene temas etme­si ile beraber cildinizi gerer­­. Cildiniz gerilişi ile damarlarınız büzülerek kanın akışı­nın el­de edilme­si el­de edilebi­lir­­. Hayati organlarımız olan kalp, beyne kan taşıma­sı yapılarak sağlıklı şekil­de çalışma­sı sağlanıyor­. sıcak su ile yıkanıldığı zaman damarlar genişleyip kan akışı­nın yavaşlamasına neden  olur­.

Sıcak su saçları kuruttuğu gibi soğuk su saçlarımıza iyi gelmektedir­­. Saçlar ve cilt kurumasına önler­. Sıcak su ile yapılmakta olan banyo vücudumuzdaki sebun tabakasını ortadan kaldırmaktadır­­.  Cildimi­zin kurumasına yol açar­.

Soğuk su insanları uyandırıcı etki­yi bulunur­. Alışkanlıklara göre vücut­ta bulunan enerjik hissi yaratarak güne başla­mak amacıyla hazır hissedersiniz­.

Soğuk duş alan birisi­nin doğurganlığı artar­. Kişilerin vücutlarındaki üreme bölümleri sıcaklığa dayanamayarak dışarı çıkarlar­. Bunlar­dan kaynaklı bir şekil­de soğuk duş alınma­sı bunu önlemektedir­­. Düzenli bir şekil­de soğuk suy­la duş alınma­sı gerekiyor­.

İlgili aramalar: soğuk duş almak faydalı mı, soğuk suyla banyo yapmak zararlı mı, soğuk suyla duş almanın faydaları