28 Temmuz 2015 Salı

Zerdeçal Nelere İyi Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Zerdeçal Nelere İyi Gelir?

Sıklıkla Hint yemekleri yiyorsanız sağlığınız için tahmini­nizden  çok daha fazlasını yapıyorsunuz manasına gelmektedir­­. Köriye sarı rengi­ni veren  bir baharat olan zerdeçaldan el­de edilen  curcumin güçlü bir antioksidandır ve serbest radikal hasarı­nı azaltmakta faydalı olduğu gösterilmiştir­­.Zerdeçalın Faydaları
zerdeçal nelere iyi gelir

Sigaradaki kan­ser yapıcı kimyasal maddelerin sigara içen  kişide oluşturdu­ğu hasarı gidermekte faydalıdır­­.  Bununla birlik­te romatoid artritteki iltihaplanmayı azalta­bilir­­. Artritten  mustarip bir­takım kişiler­de fenilbutazona (reçeteli bir nonsteroidal antienflamatuar) benzeyen  iyileşme yaratmış ve herhangi bir yan tesirye yol aç­mamıştır­­. Bununla birlik­te meme tümörünün büyümesi­ni tetikleyebilen  bir­takım proteinlerin aktivitesi­ni inhibe ediyor ve yüksek kan kolesterol seviyeleri­ni düşürür­.

Zerdeçal uzun süredir Hintli şifacılar tarafı ile karaci­ğer fonksiyonunu güçlendirmek amacı ile Ayurvedada kullanılıyor­. Günümüzde pek çok alternatif hekim hepatit C libi karaciğer rahatsızlıkları olan kişilere curcumin öneri­yor­. Zerdeçal kalp krizine yol açabilecek kan pıhtıları­nın duşumunu da önleyebilmektedir­­. Besin yardımı olarak tavsiye edilen  doz, yemeklerle beraber alınan günde bir üç tane 500 ıg­.lik curcumin tabletidir­­. Pek çok ticari preparat curcumin e bir başka iltihap gideren  olan bromelai­ni bir arada sunar, cisi birlikle daha iyi çalışmaktadır ve bromelain curcumin emilmesi­ni artıra­bilir­­.