10 Ağustos 2015 Pazartesi

Biberiye Hazımsızlığa İyi Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar:

Biberiye Hazımsızlığa İyi Geliyor

Türkiye Fitoterapi Derneği Başkanı Prof­. Dr­. Ekrem Sezik, biberiye yaprağı­nın hoş kokan , içimi güzel şifa verici bitki çayı hazırlamada kullandığını hatırlatıyor­.

Hazımsızlığa Karşı Biberiye Çayı

Halk arasın­da biberiye yaprağına, şeklin­den  ötürü "kuşdili" ismi­nin de verildiği­ni ifade edici Sezik, geçtiğimiz yıllar­da batı dillerindeki karşılığı "rozmarin"in de kullanılır olduğunu beyan etti­.

Prof­.­. Dr­. Ekrem Sezik, biberiye yaprağı­nın kullanım şekilleri ve faydaları ile alakalı şu bilgileri verdi: Biberiye yaprağı çok eski devirlerden  bu yana değişik amaçlar için kullanılmıştır, hâttâ eski Yunan’daki tıp metinlerinde bilinç güçlendirici olarak kullanıldığı kayıtlıdır­­.  Avrupa İlaç Kurumu, biberiye yaprağı­nın hazımsızlığın belirtileri­ni hafifletme ve sindirim sistemindeki hafif kasılışları gideren  olarak kullanıldığını kabul etmektedir­­.

Bitki çayı olarak hazırlanışı şu şekildedir: 1 ila 2 g­. kaba parçalanmış biberiye yaprağı üzerine 150 ila 250 ml­. kaynar su ilâve edilip, 5 ila 10 dakika kadar bekletilip süzülerek hazır hale getirilmektedir­­. Gün içerisinde 2 ila 3 defa tüketile­bilir­­.