28 Kasım 2015 Cumartesi

Emziren Anneler Saç Boyatabilir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Saç boyalarının sağlığa zararlı etkileri vardır. Bilhassa amonyak ihtiva eden saç boyaları oldukça zehirlidir. Saç boyasının içerisinde bulunan bu zararlı maddeler saç derimizden emilmese de bu maddelerin kokuları sağlığımıza zarar verebilir. Bu nedenle hamilelikte anne adaylarına saçlarını boyatmamaları tavsiye edilir hatta bazı kişiler kuaföre bile girmenin sakıncalı olduğunu söyler. Hamilelikte kullandığımız saç boyalarından zararlı maddeler saç derimizden emilerek bebeğimize zarar verebilir. Benzer şekilde hamilelikte olduğu gibi çocuğumuz dünyaya geldikten sonra emzirme döneminde bu zararlılar anne sütüne aynı şekilde geçebilir ve bebeğimize zarar verebilir.

Peki, emzirme döneminde saç boyatılır mı?

Hamile olduğu için saçını boyatamayan anneler emzirme dönemine geçtiklerinde artık saç boyatmak isteyebilirler. neticede hamilelikte saç diplerimize oldukça çok geldiğini düşünecek olursak bu durum oldukça normaldir. Bu konuyla ilgili kamuoyunda çok fazla açıklamaya rastlanmaktadır. Kimi insanlar saç boyamanın zararlı olmadığını söylerken kimileri de bebeğin sağlığı için zararlı olduğunu söylemektedir. Emzirme döneminde illa ki saç boyatmak istiyorsak amonyaksız ve zararlı maddeler içermeyen diğer bitkisel boyaları tercih etmemiz gerekir. Hemen hemen gittiğiniz bütün kuaförlerde hamile ya da emziren anneler için bitkisel boyalar bulunmaktadır. Eğer ki yoksa bile dışarıdan alıp kuaförünüzde saçınızı boyatabilirsiniz. Bitkisel boyaların saç derisinden emilimi çok azdır. Bunun kana karışıp anne sütü ile bebeğinize geçmesi de daha düşük bir olasılıktır. Aslında bu konu ile ilgili yapılmış bilimsel bir açıklama bulunmamaktadır fakat şimdiye dek saçını boyatan annelerden zarar gördüklerini bildiren yapılmış herhangi bir açıklama da olmamıştır. Bu açıklamalar ışığında saç boyatıp boyatmamak tamamen sizin tercihinize kalmıştır.

İlgili aramalar: hamilelikte saç boyanır mı, emziren anneler saç boyatabilir mi, emzirme döneminde saç boyanır mı, saç boyası anne sütüne geçer mi