9 Kasım 2015 Pazartesi

Ökse Otu

Sponsorlu Bağlantılar:

Ökseotu Nedir?>

Anadolu'da ki topraklar­da yetişen  şifalı bitkilerden  biridir­­. Ökse otunun şifaları­nın bilinmesi gerekir. Kullanılması ve faydalanılması gerekir­­.  Çünkü sağlığımızı koruyucu birçok etkisi vardır. Ökse otu bilindiği üzere doğal olarak yetişen  bolca mineral barındıran bitki tipidir­­. Her mevsim ağaç üstün­de küçük beyaz yumurtayı anımsatan şekil­de çiçek açmaktadır­­.  Elma ağacını anımsatan şekil­de çiçekleri açar ve kendisi­ni göstermekte­dir­­. Diğerlerin­den  ayıran ise açtığı çiçekler beyaz olduğu hal­de miskete benzetile­bilir­­.

ökse otunun faydaları


Ökse otu çay tarifi
1 çay kaşığı ince olarak kıyılmış ökse otunu, 1 fincan soğuk su ya atın ve 1 gün kadar bekletin­. Kendisi­ni salarak sonrasındaki günü ısıtılarak içilebilmektedir­­.

Ökse otunun faydaları
Kanser, hepatit hastalıkları ve hipertansiyon ile savaşır­. Alternatif tıp alanın­da kullanılmaktadır­. Bilimsel araştırmalara göre sinir sistemi­ni rahatlatır, ağrıları geçirir, kasılışları engeller, vücudun rahatlamasını sağlar, kanser gibi hastalıkların ilerleyişini, tümörlerin küçülmesine imkan vermekte­dir­­. Yüksek tansiyonu olan insanların tansiyonunu düşürerek sağlıklarını korur­. Metabolizmanın sağlıklı çalışmasını sağlayarak zayıflamaya destektir­­. Damar sertliği gibi damar hastalıkları­nın oluşmasını önler ve tedavi e­den  etkiye maliktir­­.

Ökse otunu tüketirken  dikkatli olunmalıdır­­.  Çiğ olarak tüketilme halinde nöbet oluşumuna neden  ola­bilir­­. Nadir şekil­de tüketimi insan sağlığını koruyucu etkiye sahiptirr­­. Alerjik reaksiyonlara neden  olarak krize neden  ola­bilir­­. Kullanmadan evvel mutlak suretle doktora danışarak fikir alınması gerekir­­.