28 Kasım 2015 Cumartesi

Yeni Doğan Bebeğin Saçını Nasıl Kuruturuz?

Sponsorlu Bağlantılar:

Yeni Doğan Bebeğin Saçını Nasıl Kuruturuz?

Yeni doğan bebeklerinin de her bireyde olduğu gibi belli aralıklar ile temiz ve sağlıklı gelişimi için yıkanması ve temizlenmesi gereklidir. Bebeğinizin mikrop gibi zararlı canlılardan kurtulması sağlıklı gelişimi için çok önemlidir. Aksi halde bebekler de bazı mikrobik hastalıklar ortaya çıkar ve bunlar bebeğe zarar verebilir.

Bebeğinizin yıkanmasından sonra yapılması gereken önemli konula vardır. Bunlardan birincisi yeni doğan bebeğinizin saçı nasıl kurutulur? sorusu ile karşımıza çıkar ve bebeğimizin hasta olmaması için çok önemlidir. Yeni doğan bebekler, birkaç aylık olmuş ya da gelişim sürecinin daha ileri safhalarında bebeklere göre hassas bir yapıda olurlar. Bebeğinizi yıkarken nasıl hassas ve yavaş hareketler yapıyorsanız saç kurutma esnasında da aynı hassasiyet devam etmelidir. Bebeğimizin hassas bir dönem içerisinde bulunduğunu hiçbir zaman unutmamız gerektiğidir.

Yeni doğan bebeğin saçını kuruturken dikkat edilmesi gerekenler

Uzmanların bebeğin saçını kuruturken ilk önerdikleri şey, bebeğe hassas davranmamızdır. Diğer bir husus saç kurutma için fön makinası ya da benzer cihazlar kullanılmaması gerektiğidir. Çünkü fön makinası yetişkinlerin bile kullanması tavsiye edilmeyen bir cihazdır. Fön makinasını insanlar genellikle yanlış kullanmakta ve saçlarına çok büyük zararlar vermektedir. Bebeğinizin ağzı var dili yok diyeceğimiz dönemde, fön makinası ile saçını kurutayım derken yakabilir ona ve kendinize büyük zarar ve pişmanlık verebilirsiniz. Bunun yerine onu yıkadıktan sonra pamuklu ve yumuşak bir havlu ile yumuşakça saçlarını okşayarak kurutabilirsiniz. Bunu yaparken acele etmemeliyiz. Yavaş hareketlerle bebeğimizin saçlarında ıslaklık kalmayana kadar yeterince kurulamalıyız. Kurulamadan sonra da soğuk ortamlardan ve rüzgarlı havadan uzak durmak gerekir. Bebeğin saçları havluyla ne kadar kurutulsa da bir miktar nemli olacağından sıcak bir yerde tamamen kuruması beklenmelidir.

İlgili aramalar: bebeğin saçı nasıl kurutulur, bebeklerde saç kurutma nasıl yapılır, yeni doğmuş bebeğin saçını neyle kurutmalıyız