4 Nisan 2016 Pazartesi

Anne Sütü Arttırma Yolları

Sponsorlu Bağlantılar:

Anne Sütü Arttırma Yolları Bebeğimizi emzirmek bütün annelerin idealidir­­. Fakat bazı zamanlar yaşadıklarından, beslenmelerinden, sağlık sorunların­dan vs­. süt azala­bilir ya da hiç olmaya­bilir­­.

Süt oluşumu için olmazsa olmazlar­dan biri su tüketimidir­­. Suyun sıvıların ana maddesi olduğunu unutmayalım. Su ve sıvı tüketimini bu dönemde daha da arttırmalıyız. Günde 3 litre sıvı tüketilme­si süt arttırımı için çok önemlidir­­.

Diyet yapmaktan kaçının Emzirme süreci boyunca katiyyen  diyet yapmayın­. Diyet yapmak demek sütünüzün kalitesi­nin ve miktarı­nın otomatik olarak azalma­sı manasına gelmektedir­­. Karbonhidrat tüketmekten  kaçınmayın­. Zira gerçekleştirilen  incelemeler şekerli yiyeceklerin süt yapımı­nı arttırdığını ortaya koydu­. Beyaz şeker yerine karbonhidrat kaynaklı, tahıl, meyve, pilav, makarna gibi yiyeceklerden  faydalana­bilirsiniz­. Rezene! rezenenin süt üretimi­ni arttırdığı yine bilimsel olarak kanıtlanmıştır­­. Fakat dikkat edin ki rezenenin fazla tüketilme­si sütü azaltmaktadır­­.

Yeşil yapraklı sebzeler zengin içerikleriyle süt üretimi­ni arttırmaktadır­­. Arpa! alkolsüz içeceklerden  malt süt üretimi­ni ciddi derecede arttırmaktadır­­. Yulaf ezmesi! her gün 1 kase yulaf ezme­si yemek sütü arttırmaktadır­­.  Ben  sütlü yulaf ezme­si içine 3’er adet kuru meyveleden  (kuru kayısı, kuru incir, kuru elma, üzüm kurusu, dut kurusu) ekleyerek tüketiyorum ve gözle görülür fayda sağladım­. Lakin bununla ilgili gerçekleştirilen  incelemeler henüz son bulmamıştır­­. Kendinizi psikolojik açıdan rahatlatın ve mutlu olmaya çabalayın­. Yaşadığımız can sıkıcı hadise­ler sütümüzü ciddi derecede etkilediği kanıtlanmıştır­­.

Anne sütünü arttıran gıdalar nelerdir? Rezene çayı
kuru incir
tahin helvası
komposto
tarhana
boza
marul
dere otu
hurma
ayva
ıspanak
bulgur pilavı
kuru soğan
yeşil mercimek
üzüm
badem
irmik tatlısı
anason
beyaz lahana
leblebi
havuç
kuru beyaz dut
tere
çörekotu
ceviz
süt
yoğurt
peynir
turp
fındık
kaju
yeşil soğan
yulf ezmesi
sarımsak
susam
pancar
tarçınlı ballı süt
aşure

İlgili aramalar: anne sütü arttırma yolları, anne sütü nasıl çoğaltılır, anne sütünü arttırmak için ne yapmalıyız