7 Nisan 2016 Perşembe

Beyaz Çayın Yararları

Sponsorlu Bağlantılar:

BEYAZ ÇAY

Çayın bildiğimiz yeşil, ve siyah çayı hari­cinde da çok çeşidi bulunur­. Ben  size "Beyaz Çay"ı anlatmak istedim­. Zira çayı sağlık amaç­lı içiyorsanız, beyaz çayla ilgilenmeniz gerekir­­. Beyaz çay başka çay çeşitlerine göre daha fazla etkin madde ihtiva eder­. Bu ise sadece tomurcuklar­dan üretilmesin­den  kaynaklanır­­.

Bazı çalışmalar beyaz çayın kanser mücadelesinde 3 katı yeşil çaydan daha fazla antioksidan oluştuğunu ortaya çıkarmaktadır­­.

beyaz çayın yararları


Gıda, sağlık ve kozmetikde yeni yeni popüler olmaya başlamıştır­­. Yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı kullanılıyor­. Cilti kuvvetlendirici, yeni cilt hücre yetişmeyi destekleyicidir­­. Çevre ve günlük cilt yıpranmalara karşı cildi koruyucudur­. Pürüzsüz ve yumuşak bir deri meydana gelmesinde etkin rolü bulunur­.

Beyaz çayın yararları
* Kolon,prostat ve mide kanseri gibi birçok kanser çeşidine karşı tesirli bir koruyuculuğa maliktir­­.
* Kanı sulandırarak atar damar işlev­leri­ni düzenler­.
* HDL(iyi kolestrol)'u yükseltip, LDL(kötü kolestrol)'u düşürür­.Buna bağlı bir şekil­de damar sertleşme­si ve tıkanıklıklarının­da önüne geçmiştir­­.
* Bağışıklık sistemi­ni güçlenmesinde anti* viral ve anti* bakteriyel etkiler sağlar (gripten  korur)­.
* Kan basıncı ve kolestrolu düşürerek dolaşıma yardımcı olduğun­dan kalbi korur­. (arastırmalara göre beyaz çay tüketenler­de ölümler %50 oranın­da azalış görülmüştür­.
* Romatizma ve osteoporoz hastaları için oldukça faydalı olup kemik metabolizmalarını çabuklaştırır­­.
* Stress ve kötü beslenmenin sebep olduğu cilt sorunlarına, içerisindeki antioksidanlar yardımıy­la daha sağlıklı cil­de kavuşmayı sağlar­.
* Kan şekeri­ni düzenleyerek diabetin tesirleri­ni azaltmaktadır­­.
* Çalışmalar, Beyaz çayın metabolizmayı hızlandırdığını gösterir­­. Buda zayıflamaya destek olmakta­dır­­.

İlgili aramalar: beyaz çayın faydaları, beyaz çay resmi, beyaz çay nasıl olur, beyaz çayın yararları nelerdir