4 Nisan 2016 Pazartesi

Gebelikte Lazer Epilasyon

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte Lazer Epilasyon

Hamile olduğumuzu öğrendiğimizde bebeğimi­zin ve kendimi­zin sağlığı için hemen  yaşam tarzımızdaki kötülükleri törpülemeye başlarız­. Sağlıklı beslenmeye başlar, düzenli yürüyüşler yapmayı amaçlar, alkol sigaradan uzak durmaya çalışırız­. En çok sorulan sorular­dan bir tane­si de hamilelikte lazer epilasyon yaptırmalı mıyım?

Gebelikte lazer epilasyon yapılır mı?
Genel­de lazer epilasyon­da kullanılan ışın röntgenle karıştırılır­­. Röntgen  çektirmek hamilelikte zararlıdır­­.  Zira bedene alındıktan sonra vücut­ta ilerleyen  X* ışınları dağıtır­­. Lazer ise yalnız­ca kıl köküne kadar etki eder ve vücut­ta ilerleme­si­ni sürdürmez­. Elektroliz yöntemiyle yapılmakta olan epilasyon­da da aynı lazerdeki gibi, elektrik bebeğe zarar verecek kadar bedene giremez ve ilerleyemez­. Lakin etik olarak hamileler üstün­de epilasyonlar ve zararları ile alakalı herhangi bir inceleme yapılmamıştır­­. Bun­dan ötürü hayatımı­zın en  kritik süreci olan hamilelik süresi­ni aklımızda hiç bir soruya ve içimizde yaratacak herhangi bir huzursuzluğa yer verecek şeylerden  uzak durulmasını öneririm­.

hamilelikte lazer epilasyon


Neden  gebelikte lazer epilasyon yaptırılmamalı?

Lazer epilasyon ya da iğneli epilasyonda, eğer öncesin­den  başlamışsanız, hamileliğinizde ara vermenizi öneririZ­. Yukarıda da bahsettiğimİZ gibi bedene zarar vermediği düşünülse de, epilasyonu yaptırırken  duyacak olduğunuz acı hissi bebeğini­zin hareketlenmesine ve huzursuzlanmasına sebep ola­bilir­­. Bilhassa meme başı çevresine süt bezleri­nin aktif olduğu zamanlar­da yaptıracak olduğunuz epilasyon daha fazla acı hissine neden  olur ve bebeğinizi psikolojik açıdan menfi etkilemektedir­­. Aynı şekil­de göbek çevresi içinde bu söylediklerim geçerlidir­­. Bununla birlik­te yapılmakta olan elektroliz işleminde hijyen  koşulları da çok çok önemlidir­­. Kapacak olduğunuz herhangi bir enfeksiyonun bedeli ağır ola­bilir­­. Artık her köşe başın­da açılan epilasyon merkezleri ve kullanılan aygıtlar bulunmakta­. Fiyatları da fazlası ­ile uygun­. Lakin gidecek olduğunuz merkezi araştırıp, ne çe­şit bir aygıt kullanacağını ve uzman kişilerce yapılışı gerektiğine dikkat etmenizi öneririm­. Sayıları­nın artma­sı ve ucuza yaptırılışı bu tarz yerlere olan güvenilirliliği de zedelemiş durumda­.

Sonuç olarak epilasyona başlamışsanız hamilelik süreci boyunca ara vermenizi öneririz­. Zira yukarıda da belirttiğimiz gibi ve uzmanların söylediğin­den  yola çıkarak teorik olarak lazer cil­de etki eden, bedene girdiğinde ilerlemeyen  ve organlara zarar vermeyen  bir ışın­. İğneli epilasyon, yani elektroliz de aynı şekilde­. Fakat bütün bunları yaptırırken  acı çektiğiniz için bebeğinizi menfi etkilemiş olursunuz­. Gebelik süreci boyunca hormonlarınızdan ötürü tüylenme artar ve bu sizi huzur­suz edecek biliyorum­. İllede yaptırmak istiyorum derseniz ilk 3 ve son üç ay yaptırmamanız gerektiği­ni düşünüyorum­. Yinede karar sizin­. Bu konuda epilasyona karar vermeden  doktorunuzdan lütfen  yardım alın­.

İlgili aramalar: gebelikte lazer epilasyon olur mu, hamileyken lazer epilasyon yapılır mı