19 Nisan 2016 Salı

Karakafes Otunun Yararları

Sponsorlu Bağlantılar:

Karakafes otu

Bu bitkinin başka isimleri de Eşek Kulağı, Mayasıl Otu, Kafes otudur. Hodangiller ailesindendir. Çok uzun senelik bir bitkidir. Karakafes bitkisi 1 metre kadar uzayabilen, özellikle parklarda süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Yaprakları enli bir ok biçiminde, uçları kesici, uçları az kertikli, dalgalı, üst yüzeyi yeşil pürtüklü, alt yüzeyi griyi andıran yeşil ve tüylüdür. Çiçekleri toplu olarak bir sapa bağlı biçimdedir. Kökleri ise dış yüzeyi koyu kahverengi veya siyah, içi sarı ve beyaz tonda ve yapışkandır. Anavatanı Orta Avrupa, Balkanlar, Kafkaslar ve Asya’nın ılık bölgeleri ile ülkemizin Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde özellikle rutubetli çimenlikler ve su kenarlarında yetişir.

karakafes otunun yararları


Karakafes Otunun Yararları

- Mide ağrılarına ve kanamalarına iyi gelir.
- Balgam atmaya yardımcıdır.
- Vücudu güçlendiren bir ilaçtır.
- Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.
- Kanı temizler.
- Gastrit hastalığına iyi gelir.
- Ülser hastalığına iyi gelir.
- Yara pansumanı yapılabilir. Yarayı iyileştirir.
- Felçli bölgelere karışımı katı halde ezilerek sarılırsa yararlı olur.

Karakafes Otunun Hazırlanışı: Bitkinin kurutulmuş kök ve yapraklarını karıştırıp -3şeker kaşığı alınıp 1 bardak suda eklenir ve kaynatılır. Daha sonraları kısık ateş de ısıtılıp demlenir. 10-15 dakika daha ağır ağır ısıtma işlemi sürdürülür. Günde üç kere birer bardak içilmelidir.

Not : Çok açık yaralarda karakafes otu sürülürken dikkat edilmelidir. Çünkü bitki yaranın üzerini iyileştirirken altta kalan yara apse yapabilir.

İlgili aramalar: karakafesotu, karakafes otunun faydalarıi karakafes otunun yararları, eşek kulağı bitkisi, mayasıl otu resmi